Gevangenis de Koepel Breda
Gevangenis de Koepel Breda Foto: Stadsfotograaf Breda

Vanaf november in oude psychiatriegevangenis De Boschpoort: 'levend Cluedo'

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - Liefhebbers van het crimespel Cluedo kunnen hun hart ophalen. In de voormalige psychiatriegevangenis van De Boschpoort organiseert Futuredome Events vanaf november het spel ‘levend Cluedo’. In de cellen moeten deelnemers op zoek naar de dader van een reeks moorden. En dat binnen een uur.

Het spel handelt over een moord in cel 324. Aan de deelnemers de taak om deze moord op te lossen, aangezien de politie nog in het duister tast. Door allerlei opdrachten, logisch nadenken, verbanden en teamwork komen de deelnemers erachter wie de moord pleegde. In iedere cel zijn er aanwijzingen te vinden. Het spel is daarmee geïnspireerd op het wereldberoemde bordspel, maar nu is het aan de deelnemers zelf om in levende lijven de moord op te lossen.

Groepen
Het spel is te spelen door groepen van minimaal acht en maximaal twintig personen, laat Barbara Vissers namens Futuredome Events weten. Elke
groep wordt vervolgens gesplitst in teams van 3 tot 5 personen. Er kunnen zo meerdere teams met elkaar de strijd aangaan. “We hebben het spel eerst uitgebreid laten testen door studenten van de Breda University of Applied Sciences (BUAS)”, vertelt Vissers. “Daarna is het gefinetuned, de reacties waren eigenlijk unaniem positief.” Het spel vindt niet plaats in De Koepel zelf, maar op het terrein van een aparte vleugel van De Boschpoort. " Deze locatie leent zich er natuurlijk fantastisch voor: pschychiatriegevangenis klinkt al een stuk spannender dan een gewone gevangenis."