Afbeelding
Foto: Archief

Bloemenbabbelaar ook in Breda gesignaleerd

Door: Guus Arnouts Politie

BREDA - De politie waarschuwt inwoners van Breda, Oosterhout en Made voor een oplichter die bloemen verkoopt. Gedurende de maand oktober en september kreeg de politie meerdere meldingen binnen van slachtoffers bij wie geld werd gestolen nadat een bloemenverkoper zich binnen wist te praten met een babbeltruc.

Volgens de politie gaat het om een man. Hij zou in een situatie verteld hebben dat het slachtoffer de bloemen cadeau kreeg van een tuinbouwbedrijf. In een ander geval prees de oplichter de bloemen aan namens een land- en tuinbouwschool. De politie benadrukt dat geen enkel bedrijf of school de bloemen te koop aanbiedt. 

Breda
Op 18 oktober is de oplichter in de Flierstraat gesignaleerd. Eerder, al in september, kwamen er meldingen binnen van de oplichter in de Damiaanstraat en Bavelsebaan. 

Signalement
Het zou volgens verschillende getuigenverklaringen gaan om een man van tussen de 25 en 35 jaar oud zijn met een normaal postuur en een gemiddelde lengte. De man zou donkerblond, kort, licht golvend of krullend haar hebben. In sommige gevallen biedt de man aan om de bloemen in een vaas te zetten om zo binnen te dringen. 

Ouderen
Vooral ouderen of bewoners van seniorencomplexen worden door de politie gewaarschuwd om nooit mensen binnen te laten die geen bekenden zijn. Ook wordt sterk afgeraden om de deur open te laten staan als mensen langs de deur komen. 

Personen die de man gezien hebben of een situatie niet helemaal vertrouwen kunnen contact opnemen met de politie.