Het regenboogpad in het Valkenberg.
Het regenboogpad in het Valkenberg. Foto: Henk Voermans

Breda zet naam onder Regenboogakkoord

Door: Guus Arnouts Politiek

BREDA - De gemeente Breda heeft afgelopen week haar naam onder de intentieverklaring Regenboogsteden gezet. Dit betekent dat Breda zich de komende vier jaar gaat inzetten om seksuele- en genderdiversiteit zichtbaar te maken en de acceptatie te verbeteren.

De verklaring, ook wel het Regenboogakkoord genoemd, is op dit moment door 53 ‘Regenboogsteden’ ondertekend. Allemaal onderschrijven zij het belang en de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit. Naast de speciale dagen als Paarse Vrijdag of Coming Out Day, wil de gemeente ook tijdens andere evenementen het Regenboogbeleid herkenbaar uiten zoals tijdens Palm Parkies of HBO-intro.

Extra aandacht
Wethouder Miriam Haagh laat weten in een persbericht uit te kijken naar de dag waarop extra aandacht vragen eigenlijk niet meer nodig zou moeten zijn. “Opdat homo’s, lesbiennes en biseksuelen - net als hetero’s - gewoon zichzelf kunnen zijn, op wie ze ook verliefd zijn en van wie ze ook houden. Dat we iedereen respecteren en in hun waarde laten. Liefde is van iedereen en Breda is een stad waarin dit gevoeld, omarmd en gevierd mag worden.”