Afbeelding
Foto: Stichting Met je hart

Euro extra voor EET met je hart in 45 Bredase restaurants

Cultuur

BREDA - Donderdag gaat de actie ‘EEt met je hart’ van start. De deelnemende 45 restaurants in Breda vragen vanaf vandaag aan de gasten om één euro extra te betalen aan stichting 'Met je hart Breda' ten behoeve van kwetsbare ouderen.

Een restaurant is volgens Marieke Eising van de stichting de ideale plek om aandacht te vragen voor het probleem. Ze hoopt dat de gasten zich realiseren dat zo’n avond in een restaurant voor kwetsbare ouderen vaak niet mogelijk is. “Veel ouderen leven in een isolement, of kunnen het zich financieel niet veroorloven”, legt ze uit. Met de donaties wil de stichting dat weer mogelijk maken.  

Ontmoetingen
Stichting 'Met je hart' wil onder andere ‘waardevolle ontmoetingen’ organiseren zodat ouderen uit hun isolement komen. “Het doel is om ze weer te laten genieten”, vertelt Eising. “Dat lukt ons nu al acht keer per maand. We hopen ook deze editie weer op veel donaties zodat we nog meer kwetsbare ouderen kunnen helpen”.

EET met je hart is een landelijke actie, maar het geld dat in Breda wordt opgehaald gaat volledig naar Bredase ouderen. De actie loopt nog tot en met 18 december. Op de website van de stichting zijn alle deelnemende restaurants terug te vinden.