Afbeelding
Janet Olde Wolbers

Nieuwe editie Santa Run weer in het Ginneken

Cultuur


BREDA - Wat gebeurt er als je met een paar honderd kerstmannen een rondje loopt door het Mastbos? Dan heb je ongelooflijk veel lol, weet voorzitter Rutger Westenburg van de Rotary Santa Run Breda. “En je zamelt ook nog eens op een sportieve manier geld in voor twee Bredase goede doelen.”

De zevende editie start zondagmiddag 16 december op de kerstmarkt van Bruisend Ginneken en voert lopers door het extra feestelijk versierde Mastbos. “Na twee jaar van afwezigheid zijn we weer terug in het Ginneken”, zegt Westenburg. De Santa Run is volgens hem goed te doen voor een beetje geoefende sporter. “Maar als je het hardlopend niet aan denkt te kunnen, dan kun je ook gewoon wandelen”, stelt hij gerust.

Twee goede doelen
De opbrengst van de Santa Run gaat naar twee goede doelen: Happy Hippo en Stichting Vrienden van het Amphia. Happy Hippo geeft kinderen die naar de voedselbank gaan de mogelijkheid om hun verjaardag te vieren. Stichting Vrienden van het Amphia gaat kinderkamers voorzien van magnetische wandprints waar kinderen figuren kunnen uitzoeken en opplakken. “Beide doelen zijn erg concreet en belangrijk, waarmee we Bredase kinderen een fijnere tijd kunnen bezorgen op een moment dat ze het niet zo makkelijk hebben”, zegt Westenburg.

Kerstmanpak
De inschrijfkosten zijn € 15,- voor volwassenen en € 10,- voor kinderen tot en met 12 jaar. “Voor dit bedrag krijg je een kerstmanpak, medaille, onvergetelijke middag én steun je de goede doelen”, vertelt Westenburg. Online inschrijven kan tot en met 15 december via de website