Komend weekend kans op autoruiten krabben voor vroege vogels.
Komend weekend kans op autoruiten krabben voor vroege vogels. Foto: Nico Koevoets

Zonnig droog weekend met koude nachten

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor vrijdag 2 november 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Boven het zuiden van Engeland en over Frankrijk ligt een hogedrukgebied. Het gaat de komende dagen het weerbeeld in onze omgeving bepalen.

Weersverwachting voor vrijdag 2 november 2018
Na een zonnige frisse ochtend deelt de zon vanmiddag haar ruimte met stapelwolken. De wind waait gemiddeld matig met 3 Beaufort uit het zuidwesten. De maxima komen op ca 12 graden uit. Eind van de middag en begin van de avond lossen de stapelwolken op en wordt het een heldere koude nacht.

Het weer voor de volgende dagen
De nacht naar zaterdag is koud met minimumtemperaturen rond of iets onder het vriespunt. Een koude start van zaterdag met lokaal mist of nevel. Eenmaal de dag op gang is het zonnig en droog. In de loop van de dag vormen zich opnieuw tijdelijk stapelwolken. De wind waait gemiddeld matig met 3 Beaufort uit het noordoosten. Maxima rond 12 graden. De nacht naar zondag verloopt ook koud met minima rond het vriespunt. Overdag wordt het dan opnieuw zonnig met een matige zuidoostenwind. Het kwik boekt een graadje winst naar 13 graden. Op maandag met een zwakke tot matige zuidoostenwind (2 - 3 Beaufort) opnieuw een zon die de overhand heeft. De temperaturen lopen alweer op naar 15 graden.

Zo was het weer gisteren (donderdag 1 november 2018)
Maximumtemperatuur     12,3 graden
Minimumtemperatuur        7,8 graden 
Neerslag                            2,3 mm

Weersverwachting opgesteld vrijdag 2 november 2018 om 12:00 uur