NAC wint met 2-1 van Heracles.
NAC wint met 2-1 van Heracles. Foto: Peter Visser

Te Vrede schiet NAC in laatste minuten naar overwinning

Door: Thijs Kroezen Sport

BREDA - Een explosie van geluid in de 88e minuut. Mitchell te Vrede pegelde de bal in het dak van het doel en zorgde daarmee voor de 2-1 en drie zeer belangrijke punten.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en vooral Mikhail Roshuvel maakte het de Heraclieden moeilijk. Tot drie keer toe passeerde hij zijn man alsof die er niet stond. Helaas voor NAC leverde het geen grote kansen op. De Bredanaars zakten beetje bij beetje terug op eigen helft, maar net toen Heracles in de wedstrijd kwam, scoorde NAC.

Een mislukte corner kwam terug bij Luka Ilic. De Seviër, die vorige week ook al trefzeker was, begon aan een dribbel richting de zestien. Hij omspeelde wat zwart-witten en prikte de bal vanuit een bijna onmogelijke hoek binnen: 1-0. Na de treffer zakte NAC weer volledig in en kreeg Heracles alle ruimte om te voetballen. Gelukkig voor NAC haalde het de rust met een voorsprong.

NAC kwam scherp uit de kleedkamer en zette druk op Heracles. Dat resulteerde in een kans op de 2-0, maar het schot van El Allouchi werd geblokt. Precies na een uur voetballen kwam Heracles weer langszij. Bradley Kuwas was met een individuele actie te sterk voor de verdediging van NAC. Hij schoot uiteindelijk hard in de verre hoek binnen: 1-1.

Heracles rook bloed na de gelijkmaker en ging op zoek naar een tweede treffer. Een paar keer kwam NAC goed weg na een onnauwkeurige pass. De thuisploeg deelde zelf een paar speldenprikjes uit in de slotfase. Mitchell te Vrede was het dichtstbij de winnende. Hij won op kracht het duel, draaide goed weg, maar een Heracles-verdediger greep net op tijd in.

Twee minuten voor tijd was daar echter toch nog de winnende treffer voor NAC. Een identieke actie van Te Vrede. Ditmaal ramde de aanvaller de bal echter snoeihard in het dak van het doel. Een zeer belangrijke driepunter voor NAC.