Logo bredavandaag.nl
Foto: Perry Roovers/SQ Vision

Vier jaar cel voor veroorzaker ernstig ongeval Nieuwe Prinsenkade

BREDA - De rechtbank heeft maandag een 24-jarige man uit Breda veroordeeld tot vier jaar cel en een rijontzegging van vijf jaar. De man reed vorig jaar oktober op de Nieuwe Prinsenkade in een 30-kilometerzone met hoge snelheid een voetganger aan op het zebrapad en ging er daarna vandoor. Later kon hij na tips in onder andere Opsporing Verzocht en Bureau Brabant worden aangehouden. 


Het slachtoffer vloog door de aanrijding meters in de lucht en belandde vervolgens op straat. Hij raakte zwaargewond en er werd enige tijd gevreesd voor zijn leven. "Dat hij de aanrijding heeft overleefd, is niet aan de verdachte te danken", zo vindt de rechtbank. "Het is welhaast een wonder te noemen dat het bij één slachtoffer gebleven is." Op het moment van de botsing was het namelijk erg druk bij het zebrapad. 

De rechtbank neemt het de verdachte bijzonder kwalijk dat hij geen verantwoordelijkheid voor zijn daden neemt en geen berouw jegens het slachtoffer heeft getoond, die voor de rest van zijn leven getekend is door de aanrijding. 

Poging tot doodslag acht de rechtbank bewezen. "Met zijn gedrag heeft de 24-jarige man tijdens zijn dollemansrit de kans op een dodelijk ongeval willens en wetens aanvaard." Hij is al een aantal keer aangehouden en ook veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs, voor het veroorzaken van gevaar op de weg en het doorrijden na een ongeval. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief