Logo bredavandaag.nl
Politieonderzoek bij de Adriaan van Bergenstraat.
Politieonderzoek bij de Adriaan van Bergenstraat. (Foto: Perry Roovers / SQ Vision)

Voorarrest van dader dodelijke steekpartij verlengd

BREDA - De verdachte van de dodelijke steekpartij op de Adriaan van Bergenstraat in Breda, zaterdagnacht, blijft langer in voorarrest. Dat bevestigt de rechtbank Zeeland-West-Brabant.


De 36-jarige Bredanaar is woensdagochtend voorgeleid aan de rechter-commissaris, die aansluitend besloten heeft de man nog zeker twee weken in bewaring te houden. 

Bij de steekpartij kwam zaterdagnacht een 23-jarige inwoner van Dordrecht om het leven. In eerste instantie werd het slachtoffer zwaargewond aangetroffen. Inzet van hulpdiensten mocht niet meer baten. Hij overleed kort daarna aan zijn verwondingen. De dader werd na een tip van een getuige gevonden op de Middellaan tegenover de ingang van Parkeergarage De Prins. Hier had hij zich verstopt. 

Kort voor de fatale steekpartij zou de verdachte een 18-jarige man, eveneens uit Dordrecht, hebben mishandeld. De Dordtenaar liep zaterdagnacht op de Nieuwe Prinsenkade toen de Bredanaar kennelijk opzettelijk tegen hem aanliep. Op het moment dat de man uit Dordrecht naar hem omdraaide kreeg hij direct een vuistslag tegen zijn hoofd. Hierbij raakte hij gewond.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief