Afbeelding
Foto: Guido van der Kroef

Bierdieven supermarkt slaan klant in gezicht en schoppen personeelslid

Door: Wijnand Nijs Politie

BREDA - Een klant en een personeelslid van een supermarkt aan de Bisschopshoeve zijn donderdagavond mishandeld door een 24-jarige man uit Oosterhout en een 54-jarige man uit Breda. Het tweetal had in de super blikken bier gestolen. 

De twee mannen kwamen rond 20.00 uur de supermarkt binnen, laat de politie weten. "Zij vielen op door hun luidruchtige gedrag. Toen zij ook nog eens een blik bier in de winkel opentrokken, was dat aanleiding voor een personeelslid om hen aan te spreken."

Hier waren de mannen niet van gediend, waarop zij het personeelslid uitscholden en een grote mond gaven. Een klant bij de kassa greep in en kreeg vervolgens van een van de mannen een vuistslag in het gezicht. Hierna liepen de mannen met een aantal blikken bier zonder te betalen langs de kassa. Hier trapten zij ook nog eens een personeelslid.

Een getuige kon de politie vertellen waar de verdachten een woning binnengingen. Niet veel later werden zij in deze woning aangehouden. De 54-jarige verdachte was zodanig agressief richting de politie, dat hij bij zijn aanhouding bespoten werd met pepperspray.

De klant die in zijn gezicht werd geslagen moest vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis. De politie gaat met hem in gesprek voor het doen van aangifte. Het personeelslid werd enkele keren tegen zijn onderlichaam geschopt, maar had geen medische hulp nodig. Hij deed aangifte van mishandeling. De supermarktmanager deed aangifte van diefstal. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.