Afbeelding

Vier Bredase basisscholen ontvangen VerkeersveiligheidsLabel

Door: Peter Houtepen Algemeen

BREDA - Vier basisscholen in Breda ontvangen voor de eerste keer het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL). Het gaat om De Weerijs, De Wisselaar, Ons SBO en Noorderlicht. 

Scholen krijgen een Label als verkeersveiligheid een structureel onderdeel is van het schoolbeleid. De leerlingen krijgen verkeerslessen, er zijn verkeersprojecten met praktische oefeningen en (verkeers)ouders zijn betrokken bij verkeerseducatie. Verder besteden de scholen aandacht aan de schoolomgeving en zijn de wegen naar school zo verkeersveilig mogelijk.

Elk jaar beoordeelt een auditcommissie nieuwe aanvragen van scholen voor het BVL. Sinds het schooljaar 2017-2018 werken BVL-scholen met het digitaal activiteitenplan (DAP). Zij vullen de vragen uit het DAP in de online omgeving 'mijn BVL' in en uploaden de bijhorende bewijzen. De BVL-commissie bepaalt via een digitale audit de eindscore van basisscholen die voor het eerst het Label halen. Basisschool De Weerijs kreeg van de jury als enige het eindoordeel 'zilver'. De overige Bredase scholen kregen een bronzen oordeel.