Bloemen, kaarten en kaarsjes op de plek waar de 23-jarige Paul Pluijmert werd neergestoken.
Bloemen, kaarten en kaarsjes op de plek waar de 23-jarige Paul Pluijmert werd neergestoken. Foto: Wijnand Nijs

Dodelijke steekpartij Breda in Bureau Brabant

Door: Peter Houtepen Algemeen

BREDA - Naast de vermissing van de 32-jarige Henk-Kris Heeren uit Breda, besteedt het tv-programma Bureau Brabant bij Omroep Brabant op maandag 19 november ook aandacht aan de steekpartij waarbij in de vroege zondagochtend van 4 november op de Adriaan van Bergenstraat de 23-jarige Paul Pluijmert uit Dordrecht om het leven kwam. 

De politie is op zoek naar getuigen die kort voor en kort na het incident contact met de 36-jarige verdachte uit Breda hebben gehad. Van deze contacten zijn beelden, afkomstig van het gemeentelijke cameratoezicht. De getuigen die de politie graag wil spreken worden getoond in de uitzending. 

In het onderzoek naar de fatale steekpartij op de Adriaan van Bergenstraat ontving de politie enkele dagen later nog een aangifte tegen de 36-jarige verdachte. Kort voor het steekincident waarbij de 23-jarige man uit Dordrecht ernstig gewond raakte en later overleed, werd een 18-jarige man, eveneens uit Dordrecht, door de verdachte mishandeld. De Dordtenaar liep die zaterdagnacht op de Nieuwe Prinsenkade toen de 36-jarige man uit Breda kennelijk opzettelijk tegen hem aan liep. Op het moment dat de man uit Dordrecht naar hem omdraaide kreeg hij direct een vuistslag tegen zijn hoofd. Hierbij raakte hij gewond.

De eerste uitzending van Bureau Brabant op maandag 19 november is om 18.00 uur. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.