Afbeelding

Informatieavond over energieneutraal wonen in Ulvenhout

Door: Peter Houtepen Algemeen

ULVENHOUT - Op woensdag 21 november wordt in Boerderij de Pekhoeve in Ulvenhout een informatieavond over energieneutraal wonen georganiseerd. De gemeente Breda wordt energieneutraal en dit houdt bijvoorbeeld in dat alle woningen voor 2044 volledig zonder aardgas verwarmd moeten worden. Wat het betekent voor de inwoners van Ulvenhout om energieneutraal te wonen komt op deze avond ter sprake.

Energiecoöperaties Anneville en BRES geven uitleg over de stappen die bewoners kunnen nemen om goed voorbereid te zijn op de toekomst. Tijdens de bijeenkomst zijn er warmtescans in te zien van de woningen in Ulvenhout, die gemaakt zijn door de gemeente Breda. Op deze warmtescans is te zien waar energieverlies in de woning optreedt en waar men kan beginnen met isoleren. Omdat niet één woning of huishouden hetzelfde is, praat BRES na de informatieavond graag verder met mensen om de woningwensen te bespreken tijdens een gratis 'keukentafelgesprek'.  De avond start om 19.30 uur in Boerderij de Pekhoeve aan de Dorpsstraat 92 in Ulvenhout en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Aanmelden kan via http://bit.ly/InfoavondUlvenhout

Kunt u niet naar de informatieavond komen en heeft u wel vragen, breng dan een bezoek aan de Greenhopper, de duurzame, mobiele, pop-up store van Breda. Hierin zijn verschillende isolatie- en inrichtingsmaatregelen te bekijken en allerlei apparaten zien om de woning te verduurzamen en energiezuinig te maken. Tijdens de informatieavond is De Greenhopper geopend op de parkeerplaats bij Boerderij de Pekhoeve.