Afbeelding
Foto: Wineke Onstwedder

Stedelijk Gymnasium elfde in voorronde scholierendebat

Door: Peter Houtepen Algemeen

BREDA - Het Stedelijk Gymnasium Breda is als elfde geëindigd in een van de voorrondes van het NK Debatteren voor Scholieren. De voorrondes werden vrijdag en zaterdag gehouden op Gymnasium Camphusianum in Gorinchem.

Het NK Debatteren voor Scholieren wordt al sinds 1998 georganiseerd. In Gorinchem deden bijna tachtig scholen mee. De scholieren bereidden de debatstellingen vooraf voor, maar hoorden pas vlak voor het debat of zij voor- of tegenstander moesten zijn. Ook volgde er ter plekke een improvisatie stelling om de scholieren nog meer uit te dagen.

Dit keer werd onder andere gedebatteerd over de stellingen: 'Een politicus die negatief in het nieuws komt moet per direct aftreden'; 'Alcoholproducten moeten twee keer zo duur worden'; en 'Na een voetbalwedstrijd mogen supporters één uur lang ongestoord vechten op het veld'. 

Per voorronde, er zijn er in totaal drie, gaan de tien beste scholen door naar de finale op Universiteit Utrecht op zaterdag 26 januari 2019. Ook worden na afloop van de drie voorrondes nog twee wildcards uitgedeeld aan scholen die nét naast een finaleplek grepen'het team van het Stedelijk Gymnasium maakt hier nog kans op.