Het voormalige politiebureau aan de Vlaanderenstraat.
Het voormalige politiebureau aan de Vlaanderenstraat. foto Wijnand Nijs

‘Breder gesprek’ over moskee Vlaanderenstraat

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - De gemeente heeft een angepaste informatiebijeenkomst georganiseerd rondom de nieuwbouw van de moskee aan de Vlaanderenstraat. Dat gebeurt nadat de gemeente is gebleken dat er in de wijk behoefte bestaat aan een ‘breder gesprek’.

Buurtgenoten kunnen tijdens de bijeenkomst hun ervaringen delen over de leefbaarheid en de veiligheid in Wisselaar. “Daarnaast kunnen zij vragen stellen over de omgevingsvergunning, groen, verkeer en parkeren.” Volgens de gemeente is het de bedoeling dat  zoveel mogelijk mensen aan het woord komen. “Met elkaar persoonlijke ervaringen bespreken is een belangrijk onderdeel.”
De informatiebijeenkomst deze dinsdagavond is nadrukkelijke bedoeld voor belanghebbenden, blijkt uit het bericht van de gemeente aan de buurt. Het gesprek gaat naast de nieuwbouwplannen van de moskee ook over de leefbaarheid in de Wisselaar. “Voorop staat dat Breda een stad voor iedereen wil zijn, waar het prettig wonen en werken is. Het is belangrijk dat bewoners zich thuis (blijven) voelen in hun wijk. Daarom wil de gemeente graag samenwerken aan een prettige leefomgeving”, schrijft de gemeente.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 20 november in ROC West-Brabant Kellebeek College, Zomergemstraat 4. Belanghebbenden moeten zich aanmelden voor deze bijeenkomst via telefoonnummer 076 529 48 88.