Afbeelding

Dodelijke steekpartij: politie zoekt inzittenden Fiat en chauffeur taxibusje

Door: Peter Houtepen Politie

BREDA - In het onderzoek naar de gebeurtenissen die vooraf zijn gegaan aan de dodelijke steekpartij op de Adriaan van Bergenstraat in Breda, in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 november, is de politie onder andere op zoek naar de bestuurder van een witte taxi en de inzittende(n) van een witte Fiat 500.

Dat bleek maandagavond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant. Hierin werden beelden getoond van het Bredase cameratoezicht van vlak voor de steekpartij, waarbij de 23-jarige Paul Pluijmert uit Dordrecht om het leven kwam. Op de beelden is ook de 36-jarige Bredase verdachte van de steekpartij te zien.

Vlak voor de fatale steekpartij zijn op de beelden onder andere twee mannen waar te nemen naar wie hij mogelijk op zoek was. De twee mannen verdwijnen in de menigte op straat, maar de politie wil graag weten of er iets is voorgevallen tussen hen en de verdachte. Kort hierna deelt de 36-jarige Bredanaar een klap uit aan een andere man en komen twee vrouwen tussenbeide om de zaak te sussen. Ook deze twee vrouwen wil de politie graag spreken. 

Vervolgens heeft de verdachte een gesprek met de chauffeur van een wit taxibusje. Ook deze chauffeur beschouwt de politie als een belangrijke getuige. Kort na dit gesprek vindt de fatale steekpartij plaats, waarna de verdachte naar een witte Fiat 500 loopt en met de inzittende(n) hiervan ook contact heeft.

Alle mogelijke getuigen zijn op de beelden onherkenbaar gemaakt, maar de politie gaat ervan uit dat de personen zichzelf herkennen of door anderen herkend worden. 

Hieronder is het item in Bureau Brabant terug te zien: