Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Borden wijzen verkeer Zuidelijke Rondweg op snelheidscontroles

Door: Peter Houtepen Algemeen

BREDA - Op de Zuidelijke Rondweg in Breda zijn woensdag borden geplaatst die automobilisten wijzen op snelheidscontroles. Tevens zijn veilige plekken gerealiseerd voor politievoertuigen om controles uit te kunnen voeren.

De gemeente Breda denkt samen met bewoners en de gemeenteraad na over de ontwikkelingen van de rondweg zodat Breda nu en in de toekomst een toegankelijke stad blijft. Een van de wensen is om de snelheid op deze weg te verminderen. 

Wethouder Boaz Adank van Economie, Werk en Bereikbaarheid is blij met de nu genomen maatregel: "De gemeente wil de grootste knelpunten op de Zuidelijke Rondweg aanpakken. Regelmatig vinden hierover gesprekken plaats met vertegenwoordigers vanuit de wijk. Daaruit komen niet alleen ideeën en suggesties om de stad toegankelijk en de wijk leefbaar te houden op de lange termijn, maar ook aandachtspunten die direct kunnen worden aangepast, zoals snelheid. Met deze nieuwe borden en mogelijkheden om controles uit te voeren komen wij tegemoet aan wensen van bewoners en de raad."

De nieuwe borden met de opdruk 'Controle' komen op vier locaties. De politie beschikt over zes veilige plekken om de controles uit te voeren.