Afbeelding

16 auto's in beslag genomen bij integrale controle Breda

Door: Peter Houtepen Politie

BREDA - Bij de grote integrale controle die woensdag op de parkeerplaatsen bij het NAC-stadion en de Makro is gehouden, zijn 16 auto's in beslag genomen. Op tien andere auto's is beslag gelegd.

De controle was een gezamenlijke actie van de politie, Belastingdienst, gemeente Breda, Rijksdienst Wegverkeer (RDW) en Belastingsamenwerking West-Brabant. De Belastingdienst inde ruim 171.000 euro aan achterstallige belastingen en de Belastingsamenwerking West-Brabant ruim 9.000 euro.

De politie nam verder een gestolen bus in beslag. De twee mannen die in het voertuig reden zijn aangehouden. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze met alcohol achter het stuur zaten. De eerste van hen liep bij het begin van de controle, rond 8.30 uur al tegen de lamp. Verder is politiekleding in beslag genomen en vond een man het nodig een agent te beledigen. Hij is aangehouden. Agenten schreven verder voor verschillende overtreding 75 bekeuringen uit. Ook inde de politie nog ruim 4.700 euro aan openstaande boetes.

De focus bij de controle lag vooral op het controleren van pakket- en postbezorgers. De politie en andere overheidsdiensten wilden hiermee vooral veel informatie binnenhalen over wie er in welke busjes en bestelauto's rondreden. Zo werd er gekeken naar de achtergronden van de koeriers, maar bijvoorbeeld ook de technische staat van hun voertuig en of ze aan de verdere eisen die binnen de post- en koeriersbranche gelden voldeden. De opzet is om de chauffeurs uit de anonimiteit halen. Het idee bestaat namelijk dat koeriersbedrijven gebruikt worden door criminelen.