Ook Bredase winkels doen mee met Black Friday
Ook Bredase winkels doen mee met Black Friday Foto: Ankie Nederlof

Koopjeskoorts in Breda tijdens Black Friday

Algemeen

BREDA - Het zal je niet ontgaan zijn, het is Black Friday deze vrijdag. De dag dat (bijna) alle winkels stunten met hoge kortingen. Ook de winkelstraten in Breda hangen vol met posters, ballonnen en reclameborden met daarop fikse aanbiedingen. ‘s Ochtends al stromen de winkelstraten vol.

Sanne is samen met haar moeder in de stad. “Ik heb speciaal op Black Friday gewacht om kleren te kopen”, vertelt ze, terwijl ze haar volle tassen op de grond zet. “Ik had het toch nodig, dus dan vind ik het zonde om de hoge kortingen voorbij te laten gaan”, zegt ze.  

Op de etalage bij schoenenwinkel Arendonk hangen grote zwarte posters met de Black Fridayaanbieding. “Je moet wel”, zegt de verkoopster. “Als je niet meedoet met de kortingsacties, kun je net zo goed de winkel sluiten.” Ze merkt dat het drukker is dan een normale vrijdag. “Mensen hebben speciaal gewacht op deze kortingsactie. Ook in onze webshop zien we dat er extra veel verkocht wordt.”

Ook in de Hudson’s Bay is het in de ochtend drukker dan normaal. Dat merkt ook medewerker Myron Jobse. “Maar de echte drukte verwachten we vanmiddag pas”, zegt hij. “Speciaal voor Black Friday hebben we extra personeel ingezet en we zijn langer open dan normaal.”

Bij de Silvercreek is ondanks de Black Fridayaanbiedingen de winkel nog leeg. “De winkel is net open, ik verwacht dat het vanmiddag echt druk wordt”, zegt verkoper Jelle van Zanten. “Het is jammer dat andere winkels de hele week al aanbiedingen hebben. Dat haalt de kracht weg van de kortingsdag.”

Anne-Lies is ook in de stad, maar niet speciaal voor Black Friday. Volgens haar zijn er niet meer kortingen dan normaal. “Ik zag net een aanbieding die er vorige week ook al was”, vertelt ze. “En bij veel aanbiedingen klopt de oude prijs niet. Daardoor lijkt het een goede deal, maar dat is het niet.”