Het is grijs vandaag  met soms wat gemiezer.
Het is grijs vandaag met soms wat gemiezer. Foto: Nico Koevoets.

Kil en regenachtig

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor maandag 26 november 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied strekt zich uit van IJsland naar Schotland en heeft een uitloper naar het zuidwesten van Scandinaviƫ. In onze omgeving staat daardoor een noordoostelijke luchtstroming met diverse frontjes.

Weersverwachting voor maandag 26 november 2018
Na een miezerige kille ochtend verandert er in de middag niet veel. Het blijft grijs en nevelig met nu en dan motregen of lichte regen. In de loop van de avond wordt het droger. De wind waait gemiddeld zwak tot matig met 2 of 3 Beaufort uit het nooroosten. Het kwik komt niet hoger dan een kille 6 graden.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar dinsdag klaart het wat op en vormt zich lokaal mist. Evenzo lokaal kans op autoruiten krabben. De minimumtemperaturen dalen tot net boven het vriespunt. Na het optrekken van lokale mist en/of laaghangende wolken wordt het wisselend bewolkt, maar het blijft droog. De wind waait met gemiddeld 2 Beaufort zwak uit het zuiden. Maxima tot 7 graden. In de avond draait de wind naar het zuidoosten en neemt in kracht toe. Woensdag wordt het bewolkt en regenachtig. De zuidenwind is gemiddeld matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Beaufort. Het wordt beduidend zachter met ca 10 graden. Er komen windvlagen tot 50 km/u voor. Donderdag begint droog, maar later volgt opnieuw regen. De zuidenwind blijft matig tot vrij krachtig, maar met rukwinden tot 60 km/u. Het wordt met 12 graden nog wat zachter.

Zo was het weer gisteren (zondag 25 november 2018)
Maximumtemperatuur    4,1 graden
Minimumtemperatuur     2,4 graden
Neerslag                        droog

Weersverwachting opgesteld maandag 26 november 2018 om 12:00 uur