Afbeelding
Foto: Vinnie de Laat

Jan Smit slaat zijn arm om je heen in CD-shop

Door: Peter Houtepen Algemeen

BREDA - Optredens in winkelcentrum Hoge Vucht mogen om veiligheidsredenen niet meer plaatsvinden, maar een signeersessie met een bekende artiest in zijn winkel aan de Teteringsedijk is geen probleem. Dat zegt eigenaar Peter Voesenek van de Special CD Shop. Dus komt niemand minder dan Jan Smit voor een signeersessie op vrijdag 30 november om 16.30 uur naar zijn winkel.

In het winkelcentrum Hoge Vucht traden op initiatief van de Special CD-shop in de loop der jaren verschillende grote artiesten op, zoals bijvoorbeeld Frans Bauer, Gerard Joling, Frans Duijts, Sieneke en de al genoemde Jan Smit. Enkele maanden geleden had Tino Martin de volgende moeten zijn, maar de beveiliging stak daar een stokje voor. De veiligheid van de bezoekers zou door de grote populariteit van Tino Martin niet gewaarborgd kunnen worden.

Voesenek, die in 2017 na dertien jaar met zijn CD Shop vanuit de Hoge Vucht verhuisde naar de Teteringsedijk, schat in dat de toeloop naar een signeersessie van Jan Smit in zijn winkel minder is dan bij een optreden. "Er komt ook geen extra muziek aan te pas en bovendien is het zo dat het laatste album van Jan alweer een week of zes uit is. De nieuwigheid is er al een beetje van af. Het zou wellicht anders zijn als deze signeersessie een dag na de release had plaatsgevonden. Dan had ik het vanwege de te verwachten grote belangstelling ook niet gedaan."

Sowieso gaat de sessie niet lang duren. "Jan treedt 's avonds op in het Chassé, dus hij moet ook weer op tijd weg uit de winkel", besluit Voesenek.