Te Vrede brengt NAC op slag van rust op voorsprong.
Te Vrede brengt NAC op slag van rust op voorsprong. Foto: Peter Visser

NAC pakt de volle mep tegen Vitesse en verlaat laatste plaats

Door: Thijs Kroezen Sport

BREDA - Een hele belangrijke overwinning voor NAC. Vitesse werd met 2-1 verslagen. Door de overwinning staat NAC geen laatste meer.

Zondag laat in de middag naar het Rat Verlegh Stadion gaan is normaal gesproken geen pretje voor een NAC-supporter, maar vandaag zat de sfeer er goed in op de tribunes. NAC speelde een sterke eerste helft, deelde een paar speldenprikjes uit en gaf verdedigend weinig weg.

Het vuurwerk was voor de laatste vijf minuten van de eerste helft bewaard. Na ingrijpen van de VAR werd een vrije trap van Vitesse omgezet in een strafschop. De Arnhemmers hadden er voor het treffen met NAC al drie op rij gemist. Foor ging nu achter de bal staan en probeerde het, onbegrijpelijk, met een Panenka. De bal ging hoog over.

Nog geen twee minuten later was de VAR weer beslissend. Mitchell te Vrede knalde bal hard in het net na een vrije trap, maar de vlag van de grensrechter ging omhoog. Na het bekijken van de beelden werd de treffer toch goedgekeurd: 1-0 bij rust.

Vitesse ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en scoorde uiteindelijk twintig minuten voor tijd via Bryan Linssen. Een klap die hard aankwam in het stadion.

NAC herpakte zich en ging op zoek naar de drie punten. Die werden uiteindelijk gevonden via Arno Verschueren. De middenvelder pikte een afvallende bal op, omspeelde de keeper en schoot de 2-1 binnen. Het stadion ontplofte en het was feest tot lang na het laatste fluitsignaal.

Door de drie punten heeft NAC de laatste plaats verlaten en staat het zeventiende.