Afbeelding
Foto: Suzanne van der Poll

Bredase Suzanne van der Poll maakt Worstenbroodje van de Toekomst

Door: Robbert Temmen Cultuur

BREDA - Suzanne van der Poll heeft het Worstenbroodje van de Toekomst gemaakt. De Bredase streed zondagmiddag samen met vier andere Brabantse deelnemers uit Breda, Eindhoven, Deurne en ’s-Hertogenbosch in De Teruggave in Breda om de bokaal van het ‘Worstenbroodje van de Toekomst’.

Samen met haar collega’s van het ‘bistro-team’ van het bedrijfsrestaurant van CM.com bedacht ze half november twee varianten voor het worstenbroodje van de toekomst. “De organisatie van CM vroeg of wij interesse hadden om aan de wedstrijd deel te nemen. Dat hadden we wel. We besloten om twee varianten te maken en uiteindelijk was dit het lekkerste broodje.”

Het broodje, genaamd Woshibroodje, is gevuld met biologisch kipgehakt en fijngesneden groente uitgesmeerd over een plak speltbrooddeeg. “Normaal gesproken zit er half-om-half gehakt in een worstenbroodje, maar wij gebruiken kippendijen gehakt.” Dit is een bewuste keuze vertelt ze. “Steeds meer mensen nemen geen varkensvlees meer. Hierdoor is dit worstenbroodje voor een grotere groep aantrekkelijk.”

Het worstenbroodje werd door de jury beoordeeld op smaak, duurzaamheid, creativiteit en innovatie. Het Woshibroodje bestaat uit drie laagjes. Deze laagjes worden opgerold. “Door het oprollen heeft het iets weg van Sushi. De combinatie worstenbrood en sushi zorgt voor deze naam.”

Van der Poll vertelt dat het Woshibroodje ook op de menukaart van CM gaat komen. “Maar niet elke dag hoor, maar een Woshibroodje is wel lekker voor tijdens de vrijdagmiddagborrel.”

Na het winnen van deze wedstrijd heeft Van der Poll verschillende connecties gelegd. “Maar ik verwacht niet dat dit worstenbroodje in de supermarkt gaat komen. Het traditioneel worstenbroodje, zoals we dat nu kennen, zal nog wel even blijven bestaan.”