Politie bij Graanbeurs
Politie bij Graanbeurs Foto: Luuk Koenen/SQ Vision

Horecaondernemer Meyer betreurt felle en snelle reactie Depla over Gala

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA – Het laatste woord over de gebeurtenissen bij het Scholieren Gala Breda van afgelopen maandag is nog niet gesproken. Horecamagnaat Laurens Meyer van Meyer Beheer, waaronder De Graanbeurs valt, vindt het jammer dat Burgemeester Paul Depla uitspraken in de media doet zonder dat hij de exploitant heeft gesproken.

Burgemeester Depla vertelde dinsdag in gesprek met BredaVandaag dat hij het niet uit te leggen vindt dat het Scholieren Gala op een maandagavond is gehouden. “Het gala is al jaren op maandagavond”, vertelt Meyer. “Depla beweert ook dat er teveel kaarten zijn verkocht. Maar er waren minder kaarten verkocht dan dat er mensen in de Graanbeurs kunnen en mogen.”

Opstootje

“Buiten was op een gegeven moment een opstootje. Dit kwam doordat iedereen tegelijk aankwam en dan gaan mensen wat duwen en trekken omdat ze eerder naar binnen willen komen. Het opstootje was echter zo voorbij. Depla maakte een einde aan het feest toen alle problemen net voorbij waren en bijna iedereen binnen was. Het feest was binnen inmiddels al bezig zonder verdere problemen.”

Vroeger

Burgemeester Depla liet eerder weten dat hij een einde maakte aan het feest omdat er teveel kinderen beschonken waren. Meyer geeft aan dat de enige oorzaak hiervan het veranderen van de regelgeving is. “Vroeger dronken wij als jongeren thuis of ergens anders een biertje en dan gingen we later in het café verder. Nu krijg je geen alcohol meer in de cafés en gaat de jeugd massaal aan de sterke drank. Dit doen ze het liefst al voordat ze de horecazaak binnengaan. Dit gebeurt dan thuis of ergens op straat. Wanneer je op een ongecontroleerde plek dan veel sterke drank naar binnen gooit, dan voel je even later de klap wel aankomen.”

Ouders

Hij ziet een rol voor de ouders. “Het is natuurlijk makkelijk om naar de horeca te wijzen, maar ouders zouden zelf ook beter op hun kinderen moeten letten en de overheid zou nog eens goed moeten nadenken wat de effecten van haar maatregelen zijn. Ook zouden partijen eerst met elkaar moeten praten voordat er met het vingertje wordt gewezen. Dat is een stuk verstandiger, komt professioneler over, lost meer op en voorkomt dergelijke incidenten in de toekomst”, aldus Meyer.