Afbeelding
Foto: Madieke Heesters

De Rooi Pannen opnieuw de beste MBO-school van Noord-Brabant

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA - De Rooi Pannen is net als vorig jaar de beste mbo-school van de provincie Noord-Brabant en zelfs de nummer twee van heel Nederland. Dit blijkt uit de resultaten van de Keuzegids Mbo 2019.

De Keuzegids vergelijkt ieder jaar alle onderwijsinstellingen met elkaar. De resultaten uit dit onderzoek zijn op studiesuccescijfers, studentenoordelen en de keuring van de Onderwijsinspectie.

Tiny Pheninckx, voorzitter van het college van bestuur van scholengemeenschap De Rooi Pannen is ook blij met het nieuws. "Dit is natuurlijk fantastisch. We hebben hier het hele jaar naar gewerkt."

De Rooi Pannen heeft naast Breda ook vestigingen in Eindhoven en Tilburg. In het juryoordeel staat het volgende: ''De Rooi Pannen blinkt uit met commerciële dienstverlening. De school biedt mbo-opleidingen aan op het gebied van handel, horeca, toerisme & vrije tijd, vormgeving en marketing & evenementen."

"Ik wil natuurlijk ook het reformatorische Hoornbeeck College feliciteren met de eerste plaats. Dat is natuurlijk iets wat wij ook nog hopen te bereiken, dus ze moeten zeker oppassen voor ons", aldus Pheninckx.