Afbeelding
Foto: Guido van der Kroef

24e aanhouding na rellen NAC-Willem II

Door: Peter Houtepen Politie

BREDA - Met de aanhouding woensdagochtend van een 22-jarige man uit Breda voor betrokkenheid bij de rellen na de voetbalwedstrijd NAC-Willem II, is het aantal mensen dat door de politie is opgepakt opgelopen naar 24.

Op zondag 21 oktober liep het na NAC-Willem II uit de hand na het duel in het Rat Verlegh Stadion. Nadat de beveiliging van NAC en de politie hadden weten te voorkomen dat aanhangers van de club met elkaar op de vuist gingen, keerde het geweld van verschillende supporters zich tegen de Mobiele Eenheid. Daarbij werden verschillende ernstige strafbare feiten gepleegd zoals poging tot zware mishandeling, belediging, opruiing en discriminatie. In het geweld raakten twee agenten lichtgewond.

Op de bewuste zondag zelf werden vijf aanhoudingen verricht. Mede op basis van beschikbare camerabeelden zijn in november en december tot nu toe nog 19 mannen opgepakt.

Het Openbaar Ministerie (OM) weet nog niet wanneer de eerste verdachten voor moeten komen. "Het dossier moet nog worden opgemaakt. We zijn daarvoor afhankelijk van de politie en wanneer zij zaken gaan aanleveren", aldus een woordvoerdster. "Daarom is nu ook nog niet te zeggen of elke verdachte apart moet voorkomen of dat er mogelijk een themazitting zal plaatsvinden."