Jubilerende Lionsclub Breda Host start ‘Save the Earth’ | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Lions districtgouverneur Bert Jansen Verplancke met president Bart de Kok van Lionsclub Breda Host.
Lions districtgouverneur Bert Jansen Verplancke met president Bart de Kok van Lionsclub Breda Host. (Foto: Frank van Esch)

Jubilerende Lionsclub Breda Host start ‘Save the Earth’

BREDA - Lionsclub Breda Host bestaat 60 jaar. Als onderdeel van dit jubileum is dinsdag 18 december samen met de drie andere Bredase Lionsclubs de aftrap gegeven aan de gezamenlijke actie ‘Save the Earth’.


Dat gebeurde tijdens een jubileumbijeenkomst in aanwezigheid van burgemeester Depla in Boerke Verschuren. Een onderdeel daarvan is de gelijknamige voorstelling met Jörgen Raymann in de hoofdrol op 31 januari in het Chassétheater. Save the Earth is een landelijk programma waar Lions de boodschap van Wubbo Ockels verkondigen in de vorm van een landelijk uitgerolde musical tour die de Plastic Soup Foundation ondersteunt in het voorkomen van plastic in het zeewater en het milieu.

Daarmee geeft de Lionsclub invulling aan een van haar doelstellingen: het ophalen van geld voor goede doelen. In haar bestaan heeft Lions club Breda Host volgens eigen schatting meer dan een half miljoen euro ingezameld voor goede doelen.

De laatste jaren ging er geld naar Stichting Leergeld, het Jeugdsportfonds Breda en Stichting Mees Breda. Andere goede doelen die Lions Club Breda Host de afgelopen jaren financieel heeft gesteund waren de Voedselbank, Stichting Wierde, Honingraad, het Bredase initiatief de Parel van Mozambique en stichting Rolerisuit. In 2019 gaat de opbrengst van de acties van Breda Host naar Stichting Zes huisvesting voor begeleid wonen.

Lionsclub Breda Host is de oudste Lionsclub van Zuid Nederland. Vanuit Breda Host zijn in Breda nog drie andere clubs ontstaan. De Zuidelijke Baronie, Forum en Quatro. Host is destijds opgericht vanuit een Lionsclub uit Antwerpen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief