Het laatste ongeval met letsel op de Heerbaan dateert van november.
Het laatste ongeval met letsel op de Heerbaan dateert van november. Foto: Perry Roovers

Herinrichting Heerbaan start medio 2020

Door: Peter Houtepen Algemeen

BREDA - De uitvoering van de herinrichting van de Heerbaan start medio 2020. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders van Breda op vragen die Dirk Uijl van de fractie van de SP eind november stelde. 

Op dit moment bestaat van de herinrichting een schetsontwerp, waarbij ook de wijkraad zijn betrokkenheid levert. Bij de herinrichting wordt, om de snelheid van het verkeer in te dammen, een rotonde gepland op de kruising met de Heusdenhoutsestraat. Vermoedelijk komt er ook een aanpassing op de Heerbaan tussen deze rotonde en de Tilburgseweg. 

Omdat de Heerbaan een weg is die bedoeld is om het verkeer van Heusdenhout te ontsluiten richting de noordelijke rondweg en de Claudius Prinsenlaan zijn meer belemmeringen volgens het college onwenselijk. Het verkeer zou zich dan kunnen gaan verplaatsen door de woonwijken. 

Dit jaar vonden op de Heerbaan 11 ongevallen plaats waarvan vijf met letsel. "De factor snelheid heeft slecht bij enkele ongevallen een rol gespeeld. Mensen verbinden al snel snelheid als oorzaak van een ongeval", meldt het college verder nog.

Overigens zijn in de afgelopen vijf jaar geen snelheidscontroles middels radarvoertuigen gehouden op de Heerbaan. "Mogelijk is wel gecontroleerd met een laser. Dit wordt echter niet geregistreerd."