Klunen 2018 proost
Klunen 2018 proost Foto: Stadsfotograaf Breda
foto's

Jaaroverzicht januari 2018: Storm over Breda; schietincidenten en Klunen

Door: Robbert Temmen Algemeen


BREDA - Het eind van het jaar: tijd voor een terugblik op 2018. Wat haalde dit jaar het nieuws in Breda? Waar sprak Breda over? Wij zetten opvallendste nieuws voor je op een rijtje. Dit was januari 2018.

Storm in Breda
In januari raasde er meerdere stormen over Breda. Begin januari rukte de brandweer vaak uit voor meldingen door stormschade. Zoals omgevallen bomen en losgewaaide dakpannen. Eind januari vielen meerdere treinen uit. Daarom gingen mensen massaal #stormpoolen. 


Schietincidenten
Breda werd in januari opgeschrikt door twee schietincidenten. Twee woningen in de Hagehof en de Ahornstraat zijn beschoten. De politie vermoedde dat beide incidenten met elkaar te maken hadden.

Brand bij Curry Inn
Bij restaurant Curry Inn, op de hoek van Haagdijk-Schorsmolenstraat, heeft een korte felle uitslaande brand gewoed. Eigenaar Touseef Nazir bleef ondanks de flinke tegenslag positief dankzij veel berichten en belletjes van vaste klanten, familie en vrienden.

Licht brandt in nieuwe gerechtsgebouw
Het nieuwe gerechtsgebouw is in de afbouwfase. Daar horen testen bij, zoals het testen van het licht. Dat maakt dat het gerechtsgebouw in januari een baken van licht is ’s nachts. De testfase is nodig, laat een woordvoerder van bouwcombinatie InBalans weten. “Er komt een geavanceerd systeem in het gebouw. Dit houdt in dat straks de verlichting aangaat als iemand de ruimte betreedt en weer uitgaat als iemand de ruimte verlaat.”

Weer storm…
Mensen gaan opnieuw #stormpoolen want de NS dienstregeling is drama.

Klunen
Drie weken voor carnaval is het traditioneel al feest in Breda. Dan wordt er gekluund. Zesduizend Kluners trekken op zondag 21 januari met een officiële stempelkaart van café naar café. Door het kopen van hun Kluunkaart zamelden ze bovendien geld in voor twee goede doelen: Harold van Zundert Stichting & Topop Kids.

Zangfietspad
In januari opent GroenLinks het eerste zangfietspad van Breda op de Chassésingel richting Nassausingel. Op het zangfietspad mogen mensen ongestoord en uit volle borst zingen. Met deze ludieke actie vraagt GroenLinks aandacht voor het nieuwe fietsprogramma van de fractie. 

Cultuurnacht
Enkele duizenden bezoekers hebben 26 januari genoten van de cultuurnacht. Op meer dan veertig locaties waren meer dan zeventig voorstellingen en tentoonstellingen van Bredase en Brabantse gezelschappen.


Mastboscross
Honderden mensen gingen door de modder in tijdens de Mastboscross.

Criminaliteit in januari
Januari was misschien wel de maand met de meeste criminele incidenten ooit in Breda. Beschietingen, een dode en een grote politieinval. In veel gevallen is drugs onderwerp van de verhalen, die soms wel en soms niet aan elkaar gelinkt worden. Een overzicht van opmerkelijke gevallen in de eerste maand van 2018.

Stormschade 18 januari 2018
Gestolen telefoons uit flat Roeselarestraat terug naar eigenaren
gerechtsgebouw-verlicht
Afbeelding
Mastboscross 2018
Cultuurnacht 2018 Stilte en Tiuri