NAC klopt Feyenoord voor tweede keer van het seizoen
NAC klopt Feyenoord voor tweede keer van het seizoen (Foto: Peter Visser)
foto's

Jaaroverzicht maart 2018: NAC start goed; Gemeenteraadsverkiezingen en Café Bar Spinola sluit deuren

BREDA - Het eind van het jaar: tijd voor een terugblik op 2018. Wat haalde dit jaar het nieuws in Breda? Waar sprak Breda over? Wij zetten opvallendste nieuws voor je op een rijtje. Dit was maart 2018.


Schaatsen aan de Bouvignelaan
Voor het eerst in vijf jaar kan er geschaatst worden op de ijsbaan van IJsvermaak aan de Bouvignelaan. Om 11.00 uur ging de baan open.

NAC start goed in maart
Maart begint goed voor NAC. In eigen huis weten de Bredanaars op 3 maart met 2-1 van Feyenoord te winnen dat voor rust op voorsprong komt door een goal van Toornstra. Na rust weten Ambrose en Sadiq een 2-1 overwinning voor NAC uit het vuur te slepen. Het is de tweede overwinning op de Rotterdammers in 2018. Coach Stijn Vreven wordt die avond echter weer voor de derde keer in het seizoen weggestuurd.

Gemeenteraadsverkiezingen
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart kruisen de Bredase partijen de degens met elkaar in verschillende debatten. Dit gebeurt onder andere tijdens het Media Debat in het Elisabeth. Ook hoofdredacteur Wijnand is aanwezig namens BredaVandaag.

Frans Bauer in winkelcentrum de Hoge Vucht
Enthousiaste fans staan rijendik in winkelcentrum de Hoge Vucht wanneer Frans Bauer acte de présence geeft. Na zijn optreden krijgen liefhebbers van de Fijnaartse zanger de gelegenheid om met hun idool op de foto te gaan en een handtekening te krijgen. Later in het jaar wordt duidelijk dat er geen soortgelijke optredens meer komen in het winkelcentrum: de veiligheid zou niet kunnen worden gegarandeerd.

VVD grote winnaar Bredase gemeenteraadsverkiezingen
De VVD wint overtuigend de Bredase gemeenteraadsverkiezingen en krijgt elf zetels in de raad. D66 en CDA krijgen beide zes zetels. GroenLinks volgt met vijf en de SP en PvdA eindigen op vier zetels. Voor SP een verlies. 50Plus blijft op twee zetels steken. Lokale partijen doen het minder goed in de stad: Breda'97 verliest een zetel, maar blijft als enige lokale partij in de raad met een zetel.

Café Bar Spinola sluit de deuren
Na 47 jaar komt er een eind aan een Bredaas begrip: Café Bar Spinola sluit de deuren en eigenaar Paul Verloop gaat met pensioen. De markante, drijvende kroeg blijft in de haven liggen, maar krijgt nieuwe eigenaren en een nieuwe naam: Bobby's Boat.

Voortbestaan kinderboerderij Parkhoeve verzekerd
Kinderboerderij Parkhoeve kan opgelucht ademhalen: samen met de gemeenteraad tekent het bestuur een nieuwe overeenkomst over de subsidie. Een eerdere subsidie werd onterecht geweigerd vanuit de gemeenteraad en de toekomst van de boerderij hangt even aan een zijden draadje. Met deze herziening is het voortbestaan van de kinderboerderij in grote mate verzekerd.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief