Afbeelding
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
foto's

Jaaroverzicht april 2018: 'Vuile Jan' weg; Muurschildering Ramon Dekkers en Koningsdag

Door: Robbert Temmen Algemeen


BREDA - Het eind van het jaar: tijd voor een terugblik op 2018. Wat haalde dit jaar het nieuws in Breda? Waar sprak Breda over? Wij zetten opvallendste nieuws voor je op een rijtje. Dit was april 2018.

Duizenden ambtenaren tijdens NK Veldlopen over 'Le Mont Poubelle
'Op Breepark hebben duizenden ambtenaren zich in het zweet gewerkt bij het NK Veldlopen voor ambtenaren. Speciaal voor deze gelegenheid is de Bavelse Berg omgedoopt tot 'Le Mont Poubelle': de berg van de vuilnisbak.

'Vuile Jan' is weg
Verbazing bij oplettende bezoekers van het Valkenberg. 'Vuile Jan' - officieel Hercules - is verdwenen. Er liep een diepe scheur van zijn schouder naar beneden, door slijtage en vandalisme. De plaats op de sokkel wordt later weer ingenomen door een frisse, nieuwe en krachtige Hercules.

Blauwe stippen Nieuwe Mark
In april zijn er ineens blauwe stippen te zien op de Markendaalseweg en de Fellenoordstraat. De stippen geven aan waar de Nieuwe Mark in de toekomst zal stromen. Dat betekent dat je straks met je bootje langs de Prinsenkade en de Markendaalseweg richting de Fellenoordstraat kunt varen.

Muurschildering Ramon Dekkers
De muurschildering in de wijk Tuinzigt in de Meidoornstraat is afgemaakt. De Bredase ontwerper Robin Nas schilderde de muurschildering die is geïnspireerd op de overleden Thaibokser Ramon Dekkers

De Trechterman beschilderd
Supporters van Willem ll hebben het kunstwerk 'De Trechterman' bij de A27 beschilderd in de kleuren van hun club. De reden van hun schilderkunsten is vermoedelijk de derby NAC-Willem II die een paar dagen later plaatsvond. 

Koningsspelen weer een succes
De laatste vrijdag voor Koningsdag stond ook dit jaar weer in het teken van de Koningsspelen. Kinderen van alle basisscholen in Breda zijn aan de slag gegaan met sportieve spellen.

Koningsdag
De vrijmarkt in het Valkenberg is druk bezocht op Koningsdag. Elk plekje van de kindermarkt in het park was bezet, ondanks het frisse weer. 

Op Breepark hebben woensdag 4 april duizenden ambtenaren meegedaan aan het NK Veldlopen voor ambtenaren.
Afbeelding
Muurschildering Ramon Dekkers schittert in Tuinzigt
Supporters Willem II verven 'Trechterman' langs A27 in clubkleuren.
Koningsspelen weer een succes in het zonnetje in Breda.
538Koningsdag 2018 vuurwerk