Hardwell sluit spetterend af.
Hardwell sluit spetterend af. (Foto: Vinnie de Laat)
foto's

Jaaroverzicht juli 2018: Hardwell sluit Breda Live af;Regenboogzebrapad en Breda Drijft

BREDA - Het eind van het jaar: tijd voor een terugblik op 2018. Wat haalde dit jaar het nieuws in Breda? Waar sprak Breda over? Wij zetten opvallendste nieuws voor je op een rijtje. Dit was juli 2018.


Scooterrijdster gelanceerd
Losliggende tegels zijn tijdens de verzengende hitte in deze zomermaanden een terugkeren fenomeen. Verschillende keren worden scooterrijders gelanceerd door de uitstekende tegels. Volgens de gemeente kan er weinig aan de oorzaak gedaan worden: plantenwortels onder de grond zoeken een weg naar vocht en voeding en ontzien geen enkele stoep.

Regenboogzebrapad in het Valkenberg
Breda heeft een regenboogzebrapad. Met de komst van het felgekleurde wegdeel wil de gemeente aandacht vragen voor de acceptatie van de LHBQT+-gemeenschap. Na later een paar keer bijna te zijn weggespoeld, heeft de gemeente in oktober het pad van een nieuwe verflaag voorzien.

Hardwell sluit Breda Live af
Breda Live kan het niet beter treffen met het weer. De tiende editie van het festival wordt gekenmerkt door een blakend zonnetje en een serie optredens van bekende Nederlandse artiesten. De Bredase top-dj Hardwell sluit het festival af.

Koepelgevangenis nog altijd te koop
De oude koepelgevangenis staat nog altijd te koop door het Rijksvastgoedbedrijf. Om aan de toekomstige koper te laten zien wat er zoal met de locatie en het gebouw kan gebeuren, maakt de architect wat aardige tekeningetjes. Waarvan enkele zonder het karakteristieke dak. Wordt het een Bredaas Colosseum of toch een winkelcentrum?

40 graden in Breda 'onwaarschijnlijk'
Breda zucht onder de zomerhitte dat nieuwe records bereikt. Al enkele weken gaat het gerucht rond dat het kwik wel eens boven de 40 graden uit zou kunnen stijgen en daarmee het eerdere warmterecord van 38,6 graden verbreekt. Volgens onze weerman Nico Koevoets is die 40 graden vrij onwaarschijnlijk. Een warmterecord wordt volgens hem nooit zomaar met een graad of twee of vier verbroken.

Drummer viert verjaardag boven Breda
Een bijzonder verjaardagsfeestje voor Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk. Nederlands bekendste drummer ramt er vrolijk op los hoog in een luchtballon boven de stad. Bredanaars die buiten barbecueën of van de laatste zonnestralen genieten kijken raar op.  

Opening Zonnepark
Eindelijk kan er stroom worden opgewekt. Na een procedure van bijna twee jaar opent wethouder Greetje Bos samen met initiatiefneemster Jos de Bondt de 810 zonnepanelen op de daken van winkelpanden in de Woonboulevard Breda.

Breda Drijft
Tijd om af te koelen. Tijdens het vijfjarige jubileum van het evenement drijven ruim drieduizend bezoekers rond in hun meegebrachte opblaasbootjes, zwembadjes en reuze flamingo’s in de Bredase haven. De organisatie spreekt van een geslaagde editie.