Thierry Aartsen bij de beëdiging in de Tweede Kamer.
Thierry Aartsen bij de beëdiging in de Tweede Kamer. (Foto: screenshot NOS)
foto's

Jaaroverzicht september 2018: Aartsen naar Tweede Kamer; BredaPhoto en Smulders weg bij NAC

BREDA - Het eind van het jaar: tijd voor een terugblik op 2018. Wat haalde dit jaar het nieuws in Breda? Waar sprak Breda over? Wij zetten opvallendste nieuws voor je op een rijtje. Dit was september 2018.


BredaPhoto
September begint met het fotofestival BredaPhoto. Thema dit jaar is To Infinity and Beyond (Naar de toekomst en verder). Honderden fotografen exposeren met hun werk in en buiten de stad en werpen met hun werk een blik op de toekomst. Het Infinity Path, een grote loopbrug, bij het Chassépark trekt veel bekijks en wandelaars

Thierry Aartsen naar Tweede Kamer
VVD-fractievoorzitter Thierry Aartsen verruilt de Bredase gemeenteraad voor het pluche van de Tweede Kamer in Den Haag. Aartsen zetelt dan ruim 8,5 jaar in de Bredase raad.  Hij kwam de gemeenteraad binnen toen Klaas Dijkhoff nog fractievoorzitter was.

Brouwerij Frontaal breidt uit
In de voormalige snoepfabriek De Faam komt ruimte voor grotere ketels en meer, maar dan is er wel geld nodig. De brouwerij besluit aandelen uit te geven om op die manier geld in te zamelen. En dat werkt: binnen no time vliegen de aandelen de deur uit.

SP: 'College zet gemeenteraad buitenspel bij stadiondeal NAC'
NAC heeft tot mei 2019 de optie om het Rat Verlegh Stadion terug te kopen van de gemeente. Dit voor het bedrag van 5,5 miljoen euro. De Bredase SP hekelt de manier waarop het verkoopproces van het stadion verloopt.

Pilot Clubcultuur en stapavonden tot 06.00 uur
Langer stappen in Breda tot zes uur in de ochtend krijgt een staartje. Met succes implementeert de Bredase politiek de pilot ‘Clubcultuur’ tot groot genoegen van de Bredase horeca. Wel hamert wethouder Boaz Adank op een goede samenwerking tussen veiligheidsinstanties, bewoners en horeca.

150 rollende rollators racen over baan Sprint
Ruim honderdvijftig ouderen staan te popelen om van start te gaan met de rollatorloop op de atletiekbaan van Atletiekvereniging Sprint. De deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 400 of 1000 meter. Ondanks de harde wind levert de loop veel plezier op.

Smulders weg bij NAC, Goetzee solidair
NAC gaat door een dal. Algemeen directeur Justin Goetzee en technisch directeur Hans Smulders geven aan op te stappen bij NAC. Goetzee geeft aan nog aan te blijven tot een geschikte vervanger is gevonden.