Foto: Willem van Hooijdonk / Politie

Jaaroverzicht juni 2018: Politie veegt drugsdealers uit Valkenberg; Ganzenparadijs en Uitslaande brand in Teteringen

BREDA - Het eind van het jaar: tijd voor een terugblik op 2018. Wat haalde dit jaar het nieuws in Breda? Waar sprak Breda over? Wij zetten opvallendste nieuws voor je op een rijtje. Dit was juni 2018.


Kermis op de Grote Markt
Zes dagen lang heeft Breda een kermis in de binnenstad. Op het Kasteelplein, in een deel van het Valkenberg en op het noordelijk deel van de Grote Markt staan de attracties opgesteld van deze familiekermis.

Stichting Rollwithus bezoekt Ploegendienst
Festival Ploegendienst aan de Galderse Meren krijgt bezoek van de stichting Rollwithus, een stichting voor rolstoelers die de toegankelijkheid van evenementen checkt en de rolstoelers ook meteen een fijn dagje uit bezorgt. In dit geval bracht de stichting ook geld bijeen om mensen in een rolstoel toch te kunnen laten bewegen en doet dat geheel in het festivalthema 'bouwvakkers en werklui'.

Ganzenparadijs
Op meerdere plaatsen in de stad zijn ze gespot met vrolijk gesnater en lomp gewaggel: Ganzen. Valt er begin juni al te spreken van een ware ganzenplaag of is het natuurlijk instinct dat de ganzen over berm en wegen brengt? Een mogelijke oorzaak is de droogte, die de dieren richting het park drijft.https://www.bredavandaag.nl/nieuws/sport/261212/rennend-door-het-casino-in-tweede-editie-urban-trail-?redir

Uitslaande brand in timmerwerkplaats Teteringen
In een timmerwerkplaats aan de Hoolstraat in Teteringen was een flinke brand met een sterke rookontwikkeling. De brandweer heeft de brand onder controle gekregen en heeft sein brandmeester gegeven. 

Grote kleurrijke vlinders sieren muur aan de Tuinzigtlaan
Bewoners van de Tuinzigtlaan, of gewoon nieuwsgierige kunstliefhebbers, moeten nog heel even wachten. De blinde muur aan de Tuinzigtlaan is namelijk bijna ingekleurd. Grote kleurrijke vlinders sieren de van origine witte flatmuur.  

Groep Brazilianen kijkt WK in Breda
Een grote groep Brazilianen volgt de voetbalwedstrijd Brazilië tegen Costa Rica in het Bredase café Dok'19 aan de haven. Bij iedere aanval golft het enthousiasme door het café en de sfeer zit er al snel in. Brazilië wint uiteindelijk met 2-0.

Politie veegt drugsdealers uit Valkenberg
De politie maakt korte metten met drugsdealers in het Valkenberg Park. Verschillende agenten en eenheden zijn betrokken bij een 'opschoonactie' . Volgens een politiewoordvoerder is het park een geliefde plek om drugs te dealen of te gebruiken. In totaal zijn vijftien personen aangehouden.