Afbeelding
Foto: Politieteam Weerijs

Hondje gered dankzij alert handelen politie

Door: Peter Houtepen Politie

BREDA - Op de Haagweg in Breda hebben politieagenten donderdagavond een hond van de dood gered. 

Na een melding over een vechtpartij werden twee agenten op de fiets vanuit het centrum naar de Haagweg gestuurd. Hier zagen ze twee mensen op de grond zitten bij een klein Shitzu hondje. Deze getuigen wisten te vertellen dat er een man bij het incident betrokken was met een grote hond. Er had een incident tussen de twee honden plaatsgevonden en buiten lagen drie plassen met bloed.

De agenten twijfelden geen moment, trokken direct handschoenen aan en vroegen de meldkamer of er met spoed een Dierenambulance kon komen. De bloedingen waren zo heftig dat het beestje vermoedelijk niet lang meer te leven zou hebben. Het hondje had een grote wond aan zijn hals. Er werden twee rollen verband om de hals van het beestje gedraaid, maar het bloed kwam er gelijk weer doorheen. Ook wikkelden de agenten de hond in een warmtedeken en werd bij een winkel gevraagd of ze binnen mochten wachten in verband met de de kou en de regen.

Eenmaal bij de dierenarts werd geconstateerd dat de onderkaak op drie plaatsen gebroken was en dat de hond een snee in zijn hals had van 7 centimeter waar de slagader uit hing. Er werd onmiddellijk besloten tot een operatie.

Vrijdagmiddag werd de politie teruggebeld door de dierenarts. Het hondje heeft de nacht overleefd en de operatie aan zijn hals is goed verlopen. De kaak van de hond wordt deze vrijdag ook nog geopereerd. De arts liet weten dat het hondje nog leeft dankzij het verbinden van de wond door de agenten.

In de tussentijd heeft ook de eigenaresse van het beestje zich gemeld. Ze was bij haar dochter op visite toen de hond er daar tussenuit glipte.

Afbeelding