Afbeelding
Foto: BredaVandaag
foto's

Jaaroverzicht december 2018: SGB-gala beëindigd door burgemeester; Betoverend Breda en Wintercircus op Chasséveld

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA - Het eind van het jaar: tijd voor een terugblik op 2018. Wat haalde dit jaar het nieuws in Breda? Waar sprak Breda over? Wij zetten opvallendste nieuws voor je op een rijtje. Dit was december 2018.

Theo Borghouts overleden
Theo Borghouts is overleden. Met zijn overlijden verliest het Bredase carnaval een karakteristiek persoon, die eerder de rol van Prins Carnaval vervulde en later bekend is geworden door zijn rol als Pater Sjaggerijn en de Bredaose Lessen.

Wintercircus op Chasséveld
Breda heeft sinds vijf jaar weer een wintercircus op het Chasséveld. Circus Barones strijkt neer in de stad en trekt aardig wat bekijks. Acts met dieren, clowns, jongleurs en acrobaten hoog boven in de nok passeren de revue.

Justin Goetzee verlaat NAC
NAC-directeur Justin Goetzee verlaat de club na vijf jaar per 1 januari. Hij kondigde zijn afscheid al in september aan toen technisch directeur Hans Smulders op non-actief werd gezet. Goetzee wordt algemeen directeur bij schaats/wielerploeg Jumbo-Visma.

SGB-gala beëindigd door burgemeester
Het Scholieren Gala Breda wordt voortijdig beëindigd door de burgemeester. De politie moest in actie komen toen tientallen bezoekers begonnen te dringen bij de ingang. Volgens de burgemeester was de veiligheid in het geding.

Santa Run Breda
Bijna 500 rennende kerstmannen hebben zondag 16 december 3 of 6 kilometer gerend door het Mastbos tijdens de Santa Run Breda. Ze brachten daarmee tienduizend euro op voor Happy Hippo en de Stichting Vrienden van het Amphia.

Betoverend Breda
Een ijsbaan op de Grote Markt en een sprekende kerstboom, die het verhaal van sprookjesfiguur Careltje vertelt. In Breda is elk winters evenement gelinkt aan Betoverend Breda, dat nog tot en met 6 januari duurt.

Dodelijk ongeval Backer en Ruebweg
Een ongeval op de Backer en Ruebweg loopt noodlottig af. Twee vrouwen van 28 en 43 komen om het leven nadat hun auto in brand vliegt na een aanrijding door een auto waarin een 80-jarige man uit Ulvenhout zat.

Bredaose les Paoters.
een Siberische steppekameel tijdens de show.
Belavondje NAC Justin Goetzee
Afbeelding
Afbeelding