NAC wint knotsgek laatste Avondje van 2018

Door: Thijs Kroezen NAC

BREDA - Zes doelpunten, twee rode kaarten, drie punten en 19.000 feestende supporters. Het waren de ingrediënten voor het laatste Avondje NAC in 2018.

Een knotsgekke eerste helft in het Rat Verlegh Stadion met twee rode kaarten en drie doelpunten. Al na zes minuten opende Mitchell te Vrede de score na een voorzet van publieksfavoriet Greg Leigh. Erg lang mocht NAC niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later was daar de knullige tegentreffer. Een corner kwam bij Ben Rienstra terecht en die schopte de bal langzaam richting de goal. Van NAC vergat echter iedereen de bal weg te halen: 1-1.

Rienstra kon echter al snel gaan douchen na zijn treffer. Direct na de aftrap ging hij te hard door op Te Vrede en mocht hij na ingrijpen van de VAR vertrekken. Dat mocht echter niet voorkomen dat de uitploeg op voorsprong kwam. Met een prachtige knal bracht Mitchell van Bergen de stand op 1-2.

Een onbegrijpelijke tackle van Kobayashi in de laatste minuut van de eerste helft zorgde er echter voor dat Heerenveen met 9 man kwam te staan. NAC moest volle bak op de aanval gaan spelen de tweede helft.

En dat begreep de trainer. Robert Mühren werd binnen de lijnen gebracht. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Na een kwartier was het raak. Mitchell te Vrede schoot snoeihard de 2-2 binnen. Mikhail Rosheuvel mocht 20 minuten voor tijd de bevrijdende 3-2 binnenschieten. Heerenveen was vanaf dat moment verslagen. Met zijn tweede treffer maakte Rosheuvel het feest compleet.

Trainer Mitchell van der Gaag zal een tevreden man zijn. Hij wilde in de laatste drie wedstrijden vijf punten halen, maar kreeg er zeven. NAC heeft de aansluiting gevonden en kan zich opmaken voor de tweede seizoenshelft.