De Bredase schrijfster Nathalie Pagie heeft de Thrillzone Award gewonnen
De Bredase schrijfster Nathalie Pagie heeft de Thrillzone Award gewonnen Foto: Artstudio 23

Nathalie Pagie uit Breda wint ThrillZone Award

Door: Remko Vermunt Algemeen

BREDA - Nathalie Pagie uit Breda heeft de ThrillZone Award voor Beste Nederlandstalige Thriller gewonnen en is daarmee de eerste schrijfster die deze award voor de tweede keer in ontvangst mag nemen. In 2017 won Pagie deze award voor haar boek Casa Familia en dit jaar heeft de schrijfster diezelfde prijs gewonnen voor haar boek IJsengel. Dat is maandagochtend bekendgemaakt door ThrillZone.

De afgelopen weken hebben maar liefst 1.757 stemmers hun stem uitgebracht op de ThrillZone Awards. Dat zijn er 200 meer dan vorig jaar. "Van tevoren hadden we dit echt niet verwacht! We hebben goed gemerkt dat zowel schrijvers als uitgevers veel aandacht hebben gevraagd voor de Awards en dat waarderen we uiteraard zeer. Het succes van de ThrillZone Awards is mede te danken aan hen. En aan de stemmers natuurlijk!" Met 551 stemmen heeft de thriller IJsengel van Nathalie Pagie ruimschoots gewonnen.

Tweede natuur

Schrijven is voor Pagie een tweede natuur. Zodra haar twee kinderen naar school zijn sluit ze zich op in haar schrijfhok. Vijf dagen in de week. Dat is afzien. Niet omdat het schrijven haar lastigste klus is, maar meer omdat het tuinhuisje niet echt warm is zo in de winter. "Met een elektrokacheltje aan, een dekentje over me heen en mijn voeten in deze voetenzak is het te doen", lacht ze. Pagie schrijft al sinds 2010 toen ze nog bij de gemeente Zundert werkte als persvoorlichter en woordvoerder. "Dat vond ik ook heel leuk, er gebeurde genoeg, ook op gebied van politie en justitie." De onderwerpen rondom politie en justitie hadden haar extra interesse. "Spanning, dat vind ik interessant." Niet gek dus dat de Bredase thrillers schrijft.

Succes
Het schrijven bleek een succes. De serie van het journalistenduo Tara en Diego verkoopt steeds beter. Voor het boek Casa Familia in die serie ontving ze afgelopen jaar de Thrillzone Award. Dat ze nu opnieuw gewonnen heeft, is bijzonder. "Ook heel mooi voor de publiciteit rond het boek", geeft Pagie aan. Want ook al is ze goed bezig: "De verkoopcijfers van Saskia Noort haal ik nog niet", zegt ze met een glimlach. Om te zorgen dat het boek onder de aandacht komt, reist ze stad en land af. "Naar boekhandels en bibliotheken om te signeren. Dan schiet ik iedereen aan die in de buurt komt." Het is een van de vereisten voor een hedendaagse schrijver, zoals ze ook op social media actief is.

IJsengel
Waar gaat het boek over? "Het verhaal speelt zich af in Zweden. Zwerver Rasmus Jansen is boos en verbitterd nadat zijn stiefvader hem heeft verlaten. Bij zijn afscheid zei hij dat hij terug zou komen als hij geslaagd was in zijn zoektocht naar een beter leven. Zijn stiefvader slaagt als zakenman, maar komt nooit meer terug. Dan besluit Jansen hem te ontvoeren. Die ontvoering loopt nogal uit de hand."