Babs Verstrepen: 'Trots op tien jaar BredaVandaag en eerste uitvinding in 2019'

BREDA – Het einde van 2018 is inzicht. Het is een jaar geweest waarin veel Bredanaars in het landelijk- en/of lokaal nieuws hebben geschitterd. BredaVandaag blikt in de laatste week van het jaar terug op het jaar van deze Bredanaars. Vandaag: Babs Verstrepen.


In 2018 schreef Babs ook elke week weer een column op onze website. Als columnist schrijf je over de actualiteit of over iets dat je hebt meegemaakt. Dat levert soms ook hevige kritiek op. Zo kreeg Verstrepen na haar column over de gebeurtenissen na afloop van de wedstrijd NAC–Willem II niet de leukste reacties onder haar stuk. Desondanks uit ze nog steeds iedere week haar mening in haar columns.

Wat was voor jou het belangrijkste nieuws/de mooiste herinnering van 2018?
"Dat die stoere houten picknickbanken die vroeger in het bos stonden nu ineens de nieuwe lounge banken van de horeca geworden zijn. Heerlijk wanneer je op een terrasje zit en mag genieten van het volle uitzicht op mannenbillen in half afgezakte jeans en omhoog gekropen shirtjes. Ik hoop echt dat deze trend zich in 2019 voortzet."

Wat is je grootste blunder geweest in 2018?
"Ahum blunders zei je? Is midden op straat in je broek plassen een blunder? Ja? Oké, dan heb ik mijn grootste blunder beleefd toen ik op een mooie zomeravond vanaf Palm Parkies naar huis liep. De weg bleek net iets te lang om met een droge broek thuis te kunnen komen. Niet verder vertellen!"

Op welk moment ben je het meest trots uit 2018?
"Meer plaatsvervangend trots. Want dat was het moment waarop we samen met Uitgeverij De Bode de glazen mochten heffen op het 10-jarig bestaan van BredaVandaag. Aan onze grote baas Wijnand de eer dat we dit jubileum hebben kunnen vieren en ik was supertrots op hem hoe hij het allemaal voor elkaar heeft gebokst."

Hoe ziet jouw jaarwisseling eruit?
"In ieder geval niet thuis op de bank met de tv aan en een fles bubbels in de ijskast. Wanneer ik de Oud & Nieuw groeps-app bekijk dan wordt het een fijne nacht met leuke mensen en heel veel live muziek. En natuurlijk het klassieke nieuwjaarsontbijt op bed, een glaasje water met een paracetamolletje."

Wat zijn jouw voornemens voor 2019?
"In 2019 zou ik graag uitvinder willen worden, en dat mijn eerste uitvinding dan een soort ovenreiniger voor mensen zou zijn. Even lekker al het aangebrande sprokkelhout-gajes wegpoetsen. Ik denk dat Breda nog een stuk leuker zou kunnen zijn wanneer we die types door het riool kunnen spoelen. Hoewel, nu ik er zo over nadenk, doe maar niet. Want dan heb ik niks meer om over te schrijven in mijn vrijdag-stukjes voor BredaVandaag."