Foto: Mo Omar

Mo Omar over 2018: 'Bredase Vredesprijs, leren van fouten en nieuwe opleiding'

BREDA – Het einde van 2018 is inzicht. Het is een jaar geweest waarin veel Bredanaars in het landelijk- en/of lokaal nieuws hebben geschitterd. BredaVandaag blikt in de laatste week van het jaar terug op het jaar van deze Bredanaars. Vandaag: Mo Omar.


In Breda werd de Bredase Vredesprijs gewonnen door de 21-jarige Mo Omar, ook wel bekend als Vlogger Mo. Hij ontving de prijs voor zijn werkzaamheden bij Grote Broer Haagse Beemden. Daar gaat hij dagelijks op pad in de wijk, legt contacten met jongeren en draagt begrippen als respect en verdraagzaamheid uit. Voor de jongeren uit de buurt organiseert hij verschillende activiteiten. Het samenbrengen van verschillende werelden is wat hij graag en goed doet. Zijn eigen leven is ook niet altijd van een leien dakje gegaan, maar hij heeft de negatieve spiraal in het leven weten om te buigen en is daardoor een inspirerend voorbeeld voor veel jongeren in de Haagse Beemden.

Wat was voor jou het belangrijkste nieuws/de mooiste herinnering van 2018?
"Met Grote Broer hadden we in 2018 in de meivakantie een groot voetbaltoernooi georganiseerd. Bijna heel de buurt kwam hier op af. De jongeren vonden het net als ik echt hartstikke tof. Maar zo heb ik nog veel meer momenten gehad bij Grote Broer waarbij we bezig zijn met de jongeren, die ik zou kunnen opnoemen."

Wat is je grootste blunder geweest in 2018?
"Dit jaar heb ik geen specifieke blunders meegemaakt. Elke dag maak ik wellicht fouten, maar daar probeer ik ook van te leren. Iedereen mag fouten maken in het leven, maar je moet wel zorgen dat je van je fouten leert."

Op welk moment ben je het meest trots uit 2018?
"Dat is natuurlijk dat ik de Bredase Vredesprijs van 2018 heb mogen winnen. Je krijgt deze prijs niet zomaar en ik ben blij dat ik die nu thuis heb staan. Ik krijg natuurlijk de credits voor deze prijs, maar ik heb hem zeker niet in mijn eentje gewonnen. Deze prijs is voor heel het team van Grote Broer.

Hoe ziet jouw jaarwisseling eruit?
"In de ochtend ga ik met vrienden eerste even lekker sporten. In de avond gaan we met zijn allen lekker een drankje doen en kijken naar het vuurwerk. 2018 ga ik afsluiten in de stad."

Wat zijn jouw voornemens voor 2019?
"In 2019 ga ik beginnen aan de BBL opleiding Beveiliging niveau 2.  Daar hoop ik mijzelf te ontwikkelen en ik hoop dat ik ook dit jaar weer veel mensen uit de buurt kan helpen. Bij Grote Broer hoop ik dat ik ook dit jaar weer veel verschillende activiteiten mag draaien en daardoor de Haagse Beemden nog beter te maken."