Afbeelding
Foto: Pelle Depla

Pelle Depla: 'Eerste keer campagne en definitief verliefd op NAC'

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA – Het einde van 2018 is inzicht. Het is een jaar geweest waarin veel Bredanaars in het landelijk- en/of lokaal nieuws hebben geschitterd. BredaVandaag blikt in de laatste week van het jaar terug op het jaar van deze Bredanaars. Vandaag: Pelle Depla.

Pelle Depla, de zoon van burgemeester Paul Depla, is sinds dit jaar lid van het bestuur van de Jonge Socialisten. Dit is de jongere afdeling van de PvdA. Het jaar 2018 stond voor hem gedeeltelijk in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Wat was voor jou het belangrijkste nieuws/de mooiste herinnering van 2018?
"De mooiste herinnering voor mij persoonlijk in 2018 was de handhaving van NAC in de Eredivisie. Het was voor mij het eerste jaar met een seizoenskaart op de B-side. De sfeer op de B-side heeft mij definitief verliefd gemaakt op NAC."

Wat is je grootste blunder geweest in 2018?
"De grootste blunder voor mij was het niet halen van mijn eerste jaar Bestuurskunde. Vooral de manier waarop ik het eerste jaar niet gehaald heb, is vrij lullig. Ik versliep me bij een verplicht college, waardoor ik niet deel mocht nemen aan het tentamen."

Op welk moment ben je het meest trots uit 2018?
"2018 stond voor mij, gedeeltelijk, in het teken van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het was voor mij de eerste keer dat ik mee mocht lopen in een campagne voor de verkiezingen. Samen met een enthousiaste groep PvdA'ers heb ik stukken van de stad mogen zien waar ik anders niet zou zijn gekomen en heb ik mensen uit Breda mogen spreken die ik anders niet gesproken zou hebben. De leuke campagne resulteerde bovendien in een resultaat waar ik trots op ben. Het behouden van het aantal zetels in de raad terwijl de PvdA het landelijk het heel erg slecht deed, had van tevoren niemand voor mogelijk gehouden."

Hoe ziet jouw jaarwisseling eruit?
"Tijdens de jaarwisseling ga ik met vrienden uitgebreid koken, eten en feesten."

Wat zou zijn jouw voornemens voor 2019?
"Ik heb altijd de slechte gewoonte om geen nieuwjaarsvoornemens te maken en als ik ze maak, ze op 2 januari weer te vergeten. Misschien moet dat mijn goede voornemen worden voor 2019. Goede voornemens maken."