Foto: Dreamfields Mexico

Dina van Diest: 'Reizen als DJ smaakt naar meer, laat eten weleens aanbranden en eigen podium op Dream Village'

BREDA – Het einde van 2018 is inzicht. Het is een jaar geweest waarin veel Bredanaars in het landelijk- en/of lokaal nieuws hebben geschitterd. BredaVandaag blikt in de laatste week van het jaar terug op het jaar van deze Bredanaars. Vandaag: Dina van Diest.


Dat Breda dé DJ-stad van Nederland is dat wisten we wel. Met grote namen als Hardwell, Tiësto, R3hab en Dannic. Maar ook steeds meer vrouwen nemen plaats achter de DJ booth. Zo spraken we eerder al met DJ Philemon en vandaag is het de beurt aan Dina van Diest. Van Diest tourt de hele wereld over voor haar optredens. Zo heeft ze al in landen als Zuid- Afrika, China, Curaçao, Griekenland en Mexico opgetreden.

Wat was voor jou het belangrijkste nieuws/de mooiste herinnering van 2018?
"
Mijn optredens in Mexico (Dreamfields) en Curacao (Flying Dutch) van afgelopen jaar. Het smaakt zeker naar meer om nog meer te gaan reizen als DJ. De mensen in landen zoals Mexico geven je zoveel energie. Ze zijn enorm enthousiast en gaan helemaal uit hun dak. En oh ja, Tiësto ontmoeten natuurlijk."

Wat is je grootste blunder geweest in 2018?
"Ik laat nog weleens mijn eten aanbranden."

Op welk moment ben je het meest trots uit 2018?
"Op Dream Village had ik een eigen podium met alleen maar vrouwelijke DJ's. De sfeer was zo goed en we hebben daar met alle meiden zo'n goed feestje neergezet! Ik kijk nu al uit naar volgend jaar."

Hoe ziet jouw jaarwisseling eruit?
"Tijdens de jaarwisseling ga ik lekker muziek draaien op een feestje!"

Wat zou zijn jouw voornemens voor 2019?
"Dat zijn er heel veel. Ik hoop dat ik Zuid-Amerika mag veroveren als DJ, nog meer reizen mag maken, vrouwelijke dj's nog beter op de kaart kan zetten, meer muziek mag uitbrengen en nog veel meer!"