Afbeelding
Foto: Pieter Buist / Facebook

Trotse Pieter Buist wil bij de Top-5 horen 'en een nog betere vader en vriendje worden'

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA – Het einde van 2018 is inzicht. Het is een jaar geweest waarin veel Bredanaars in het landelijk- en/of lokaal nieuws hebben geschitterd. BredaVandaag blikt in de laatste week van het jaar terug op het jaar van deze Bredanaars. Vandaag: Pieter Buist.

MMA-vechter Pieter Buist, die voorheen nog vuilnisman was in Breda, werd dit jaar kampioen in de lichte gewichtsklasse tot 70 kilo. Door het winnen van de Wereldtitel kreeg Buist een lucratief contract bij Bellator, de sportorganisatie die samen met UFC toonaangevend is in de MMA-wereld.

Wat was voor jou het belangrijkste nieuws/de mooiste herinnering van 2018?
"Dit was op 23 september. Op deze dag pakte ik de wereldtitel MMA op submission tegen Sully Bully op het WFL-event. Dit event werd ook nog eens live uitgezonden op Spike TV.Wat was voor jou het belangrijkste nieuws/de mooiste herinnering van 2018?

Wat is je grootste blunder geweest in 2018?
"Er vanuit gaan dat bepaalde dingen na een goede prestatie van zelf gaan, maar om eerlijk te zijn ik zie die situaties als positief. Want hier leer je van."

Op welk moment ben je het meest trots uit 2018?
"Het moment dat ik mijn wereldtitel pakte."

Hoe ziet jouw jaarwisseling eruit?
"Eerst lekker met vrienden en familie Barbecueën, daarna gaan we nog vuurwerk afsteken en tot slot lekker genieten met elkaar!"

Wat zou zijn jouw voornemens voor 2019?
"Er voor zorgen dat ik bij Top-10 of Top-5 in mijn gewichtsklasse hoor en alles blijven winnen, een nog betere vader en vriendje worden, een goed voorbeeld worden en blijven voor mijn omgeving en positief en gezegend blijven."