Zandberg.
Zandberg.

Foutparkeerders Koninginnestraat en omgeving aangepakt

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - Breda is deze vrijdag gestart met extra controles op het parkeergedrag in de Koninginnestraat en de aangrenzende straten van Zandberg-Oost. Aanleiding hiervoor is het toenemend aantal meldingen over parkeren, onder andere op de stoep. "Dit leidt tot onveilige situaties voor voetgangers en andere weggebruikers", aldus de gemeente. De controles duren tot en met maart 2019.

De afgelopen periode heeft de gemeente veel meldingen ontvangen van bewoners uit de Zandberg over de parkeersituatie in de Koninginnestraat en de directe omgeving. Handhavers herkennen dit beeld. "Ook het eerder gehouden parkeeronderzoek geeft aan dat er sprake is van grote parkeerdruk tijdens bepaalde dagen en perioden."

Eigenaren van de fout geparkeerde auto's zijn zowel bewoners uit dezelfde omgeving, bewoners uit omliggende buurten waar betaald parkeren geldt, als ook bezoekers aan de binnenstad. Het gaat om parkeren van auto's op trottoirs, ook voor in- en uitritten, op kruisingen en in bochten. Dit levert onoverzichtelijke verkeerssituaties op met onveilige situaties voor voetgangers en andere weggebruikers.

Toezicht en Handhaving van de gemeente gaat de komende maanden extra toezien op het parkeergedrag in de Koninginnestraat en omgeving. Het gaat dan om de Koninginnestraat en de volgende straten: Wilhelminapark, Paulinastraat, Helenastraat, Wethouder Romboutstraat, Minister Nelissenstraat, Zandberglaan, Anjelierstraat, Dahliastraat, Hortensiastraat, Tulpenstraat, Ranonkelstraat, Parkstraat, Hyacintplein, Zonnebloemstraat, Resedastraat, Pioenstraat, Klimopstraat en Mimosastraat.

Foutparkeerders krijgen geen waarschuwing: er wordt direct proces-verbaal opgemaakt.