Afbeelding
Foto: Peter Visser

Maurice Verberne nieuwe assistent-trainer NAC Breda

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - Maurice Verberne sluit per 2 januari 2019 aan als assistent-trainer bij NAC Breda. Dat maakt de club zelf op hun officiële website bekend. Hij maakt de technische staf, na het vertrek van Jefta Bresser, weer compleet. Het contract met de Brabander loopt tot media 2019. 

Tussen 1992 en 2005 speelde Verberne bij diverse clubs in Nederland, waaronder FC Den Bosch en Helmond Sport. Daarna speelde hij nog bij de amateurs Rios '31 en Dijkse Boys. De voormalig verdediger was tussen 2009 en 2013 assistent-trainer bij MVV. Daarna had hij tot afgelopen zomer diezelfde rol bij FC Eindhoven. Daar werkte hij al samen met huidig hoofdtrainer Mitchell van der Gaag.

Tegen NAC.nl zegt hij: "ik heb "Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken die ik de afgelopen periode heb gehad met de club. Voor mij is dit een mooie stap voorwaarts in mijn carrière en ik hoop mijn bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van zowel alle individuele spelers als het team." Hij vindt NAC een bijzondere club. "Dus ik ben trots dat ik daar onderdeel van uit mag maken. Ik kijk er naar uit om samen met de rest van de staf aan de slag te gaan."