De regenboogvlag wappert bij de gemeente Breda.
De regenboogvlag wappert bij de gemeente Breda. (Foto: gemeente Breda)

Regenboogvlag gehesen bij Stadskantoor

BREDA - Bij het Stadskantoor is deze middag de Regenboogvlag gehesen. Daarmee maakt de gemeente Breda een statement om duidelijk te maken dat iedereen gelijk is ongeacht zijn of haar geaardheid en gender. Aanleiding is de Nashville-verklaring die door radicale christenen werd ondertekend in Amerika, en ook in Nederland. Maandag ontstond er ophef vanwege de ondertekening ervan door SGP-prominenten.


"In Breda is iedereen welkom en mag iedereen zijn wie die wil zijn. We vinden het belangrijk dat homo's, lesbiennes en biseksuelen - net als hetero's - gewoon zichzelf kunnen zijn in Breda, op wie ze ook verliefd zijn en van wie ze ook houden", post de gemeente op Facebook. "Dat we iedereen respecteren en in hun waarde laten. Liefde is van iedereen en Breda is een stad waarin dit gevoeld, omarmd en gevierd mag worden. Om dit gedachtegoed extra kracht bij te zetten, hijsen we ook in Breda de regenboogvlag."

Maandag nam de Bredase SP het voortouw voor het hijsen van de vlag. Waarschijnlijk komen de Bredase fracties donderdag rond de gemeenteraad met een statement. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief