Foto: Robbert Temmen

Soap Albert Heijn Ginnekenweg duurt voort

BREDA - Het vrachtwagenverbod in de Zandbergweg is nog steeds niet ingegaan. Eerder werd bekend dat het vrachtwagenverbod voor de kerst in ging, later werd dit verschoven naar 1 januari. Inmiddels heeft de Albert Heijn ook bezwaar gemaakt. Tot onvrede van de wijkraad Zandberg West.  


Bart de Jong, assistent filiaalmanager van de Albert Heijn, bevestigt dat de Albert Heijn bezwaar heeft gemaakt. Dat betekent niet dat de Albert Heijn zich niet gaat houden aan het verbod. “Wij gaan vanaf donderdag tussen het winkelend publiek door onze vracht naar achter rijden, want daar is ons magazijn. Dat is natuurlijk niet praktisch en gevaarlijk voor onze klanten en het personeel.”

De Jong vertelt dat het probleem nu wordt verplaatst naar de voorkant. “Wij krijgen de hele dag door vracht en om dit in goede banen te laten verlopen komt de vracht verspreid. Daar zijn de ondernemers van de Ginnekenweg niet tevreden mee.”

Voor de Albert Heijn is er een mogelijke andere oplossing, geeft De Jong aan. “Wij hopen zo snel mogelijk te gaan verbouwen. Daarbij zouden we dan graag zien dat het magazijn naar de voorkant van het filiaal wordt geplaatst.”

Intussen houdt de kwestie de wijk én de politiek bezig. De wijkraad Zandberg West stuurde deze week nogmaals een brief naar de gemeente. Daarin maakt de raad duidelijk dat ze zich zorgen maakt over het verloop van de laad- en loskwestie. “De overlast speelt al decennia”, laat Marloes Fieret van de wijkraad Zandberg West weten. In de brief spreekt de raad van schade aan auto’s en gevels van huizen en wijst ze op onveilig situaties voor onder andere fietsers.” De SP stelde op de laatste dag van afgelopen jaar nogmaals vragen aan de wethouder.

Voor de wijkraad is de gang van zaken reden voor de nodige argwaan. De raad vraagt zich af of er echt wat gaat veranderen na 10 januari. Fieret: “Helaas, maar begrijpelijk horen wij in de wijk zeer vaak dat men het eerst wilt zien en dan pas kan geloven.”

FOTOSERIES