De gele hesjes streamen hun demonstratie op Facebook.
De gele hesjes streamen hun demonstratie op Facebook. Foto: Livestream Hans van Osch

Gele hesjes bij VVD nieuwjaarsborrel Breda

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - Een groep gele hesjes staat zondagmiddag 13 januari voor café Bardot in Breda. Daar geeft de VVD een nieuwjaarsborrel. Ook de politie kwam op de demonstratie af. 

De fractie van de VVD wil met iedereen het glas heffen op een voorspoedig 2019. Daar willen de gele hesjes een stokje voor steken. Dat laten ze zien via diverse livestreams op Facebook. "We zijn bij de Nieuwe Veste beter ontvangen als hier bij café Bardot. Het is een besloten gemeenschap, besloten feestje. We zijn er gewoon uitgezet. We mochten niet binnen, want we zijn niet uitgenodigd. We mogen wel voor de deur gaan staan", Aldus Hans van Osch, degene die de livestream op Facebook plaatst. Of hij degene is die de bijeenkomst van de gele hesjes heeft georganiseerd, is onduidelijk.

De gele hesjes willen dat het gaat leven binnen Breda. "Wij zijn geen VVD, wij zijn anti-VVD. We blijven hier nog even staan. We gaan de mensen verwelkomen, al de VVD-anussen. Die zijn bezig met ons land te verzieken. De kindjes en onze kleinkindjes mogen niet meer profiteren van alle benefits. We gaan ze maar binnen halen met honderden, mijnen opruimen voor een paar miljard. Voedselbanken worden groter, mensen blijven meer en meer op straat slapen, kunnen de huren niet betalen, worden uit huizen gezet. Maar het gaat goed met Nederland, krijgen allemaal nog een rondje van Rutte, die kamertrut."

Bij de VVD was vooralsnog niemand te bereiken voor een reactie.