Afbeelding

Natuurgebieden ten noorden van Prinsenbeek samengevoegd

Door: Peter Houtepen Algemeen

Natuurgebieden ten noorden van Prinsenbeek samengevoegd

PRINSENBEEK - Ten noorden van Prinsenbeek en Etten-Leur willen de provincie Noord-Brabant, het waterschap Brabantse Delta en Staatsbosbeheer drie aan elkaar grenzende natuurgebieden realiseren. Ook wordt het watersysteem aangepast. Het betreft de gebieden Weimeren, Strijpen/De Berk en Kelsdonk/Zwermlaken, samen ook wel Noordrand Midden genoemd.

Al in 2010 waren er plannen om de water- en natuurdoelen in het gebied Noordrand Midden te realiseren, maar het project is destijds stilgelegd. In juli vorig jaar is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de provincie, het waterschap en Staatsbosbeheer. Dit betekent een nieuwe start van het project Noordrand Midden. De drie partijen gaan samen aan de slag om de waterhuishouding in de natuurgebieden te verbeteren in combinatie met de realisatie van het natuurnetwerk.

Het project Noordrand Midden wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Groen Ontwikkelfonds Brabant. Op dinsdagavond 29 januari wordt er een informatieavond georganiseerd over dit natuurproject Noordrand Midden. De avond begint om 19.30 uur bij paviljoen De Turfvaart aan het Westpolderpad in Etten-Leur. 

Meer informatie over het project is te vinden op: www.brabantsedelta.nl/noordrandmidden