Afbeelding
Foto: Jos Dielis/Flickr.com

Bredanaar Teun Beins voor het eerst geselecteerd voor Nederlands hockeyelftal

Door: Robbert Temmen Sport

BREDA - Bredanaar Teun Beins is door bondscoach Max Caldas voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands hockeyelftal. Dit nieuws kreeg de 20-jarige hockeyer van Oranje-Rood maandagavond te horen.

Beins was met het Nederlands elftal op trainingsstage van 9 tot 13 januari in het Duitse Mannheim. Na afloop van het trainingskamp kreeg hij te horen dat hij bij de definitieve selectie zit voor de deelname aan de Pro League in Nieuw-Zeeland en Australiƫ. Daar speelt Nederland op 27 januari en 2 februari tegen.

Beins vertelt dat het een grote eer is om voor het Nederlands elftal uit te mogen komen. "Omdat ik bij Jong Oranje zat ging ik er niet vanuit dat ik na de trainingsstage direct mee mocht doen met de Pro League. Het Nederlands elftal halen was natuurlijk altijd wel een doel. Dat ik nu mijn debuut aan de andere kant van de wereld kan maken is natuurlijk onwerkelijk."  

In 2016 maakte Beins de overstap van Push uit Breda naar Oranje-Rood uit Eindhoven. Beins is de derde hockeyer uit Teteringen die binnen twee jaar de selectie van Oranje haalt. Floris Wortelboer van Bloemendaal en Milan van Baal van Zwart-Wit gingen hem voor.